VISIT AND LIKE OUR PAGE ON FACEBOOK
TAKE A LOOK AT OUR TWEETS ON TWITTER
SUBSCRIBE TO THE JOOMFREAK RSS FEED
CHECK OUT OUR PAGE ON GOOGLE +
VISIT OUR CHANNEL ON YOUTUBE

Account Details

Change your name, email, password or permanently delete your account. Change settings

We offer several ways you can get support from our experts: Support ForumKnowledgebaseNewsletter

Your Forum Posts

No posts to display.

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

creativia quickstart issue
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: creativia quickstart issue

creativia quickstart issue 07 Jul 2015 02:11 #7000

I have new joomla install 3.4.3, I tried to install creativia quickstart but got following error,

Warning
JInstaller: :Install: Can't find XML setup file.

Error
Unable to find install package

what can I try ?

  • Posts:8
  • Lance
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: creativia quickstart issue 07 Jul 2015 02:50 #7002

I only see "Use Default"

  • Posts:8
  • Lance
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: creativia quickstart issue 07 Jul 2015 03:21 #7005

Did you install from backend of joomla?
Try to install follow this:
1. Unzip quickstart to your local PC and upload to remote
2. In your browser type the url where you copied the quickstart files followed by „/installation“
3. Set configuration.php to chmod „777“ (set it back to 444 when installation is finished!)
4. Follow the installation instructions and check the folder permissions
5. Insert your site database info and restore quickstart sql backup
6. Insert your site title, personal information email etc.
7. Insert your administrator username, password & email
8. Finish installation and remove „installation“ directory
9. You are done =) you can now call the site url

joomfreak

  • Posts:2144
  • isupport
  • Moderator
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: creativia quickstart issue 07 Jul 2015 03:30 #7007

Thanks, after reading the documentation, and your reply I was not doing this correctly at all.

My understanding is that quickstart, is basically a full joomla installation, that has been modified with your template, and data. After installing this, what state should the site be in?

I thought that the site should now be close to what your demo looks like, so I could see how pages and items were constructed. But I see just the basic font page , and no pages. Do I still have to construct the site myself?

  • Posts:8
  • Lance
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: creativia quickstart issue 07 Jul 2015 03:43 #7008

After installing quickstart version, your site looks like our demo. You don't have to construct the site.

joomfreak

  • Posts:2144
  • isupport
  • Moderator
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: creativia quickstart issue 07 Jul 2015 04:21 #7009

It took a couple of attempts, I got to the Akeeba backup/restore, and got the creativia demo live now (it complained about php version, but site looks good, except for the portfolio items). The portfolio items are outputting

Notice: Undefined variable: xclass in C:wampwwwtemplatesjf_creativiahtmlcom_k2jf_creativiacategory_item.php on line 19 Call Stack #TimeMemoryFunctionLocation 10.0010255264{main}( )..index.php:0 20.07203228928JApplicationC

  • Posts:8
  • Lance
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.67 seconds

joomfreak is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters.
The Joomla logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.