VISIT AND LIKE OUR PAGE ON FACEBOOK
TAKE A LOOK AT OUR TWEETS ON TWITTER
SUBSCRIBE TO THE JOOMFREAK RSS FEED
CHECK OUT OUR PAGE ON GOOGLE +
VISIT OUR CHANNEL ON YOUTUBE

Account Details

Change your name, email, password or permanently delete your account. Change settings

We offer several ways you can get support from our experts: Support ForumKnowledgebaseNewsletter

Your Forum Posts

No posts to display.

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Having trouble when multilingual
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Having trouble when multilingual

Having trouble when multilingual 23 Jan 2015 08:42 #6150

Since I use JF Calla exteriors template for my multilingual website, "banner.jpg" has disappeared and same for all the elements in "slideshow" position

Not having the problem with Protostar template.

Thanks and regards

  • Posts:13
  • m8i5k3e
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: Having trouble when multilingual 25 Jan 2015 13:03 #6152

Hi,

to resolve the issue with "slideshow" position, look here: www.joomfreak.com/forum/categories/jooml...tion-visibility.html

After this modify, I discoverd a new problem: the "menu" that was transparent and during scrolling became black, now it's always black (look the screenshot attached).

I don't know how php works, someone have solved this problem?
I think that it's normal, it happen because the "trasparent menu" is called only on the default home page, and not in the other pages.

I think that we can find the solution here: docs.joomla.org/How_to_determine_if_the_...ewing_the_front_page but I need your help!

Thank you.
Attachments:
  • Attachment This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Last Edit: 25 Jan 2015 16:29 by kayn.

  • Posts:5
  • kayn
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: Having trouble when multilingual 26 Jan 2015 04:06 #6159

Hi,
in the file index.php of the template there is a if statement at line 128...
 
<?php
if ($menu->getActive() == $menu->getDefault()) : ?>
<div id="jf-slideshow">
<div class="main clearfix">
...
</div>
</div>
<?php endif; ?>
 

replace the code like this:
 
<?php
if ($menu->getActive() == $menu->getDefault($lang->getTag())) : ?>
<div id="jf-slideshow">
<div class="main clearfix">
...
</div>
</div>
<?php endif; ?>
 


Thank you!

joomfreak
Last Edit: 26 Jan 2015 04:07 by isupport.

  • Posts:2028
  • isupport
  • Moderator
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: Having trouble when multilingual 26 Jan 2015 13:00 #6162

Hi,

thank you for answer me.

After this modify, the home page it's all white and only the logo it's displayed (look the screenshot attached).
What's wrong?

In index.php I have changed only this:
if ($menu->getActive() == $menu->getDefault()) : ?>
with this:
if ($menu->getActive() == $menu->getDefault($lang->getTag())) : ?>


Thank you.
Attachments:
  • Attachment This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Last Edit: 26 Jan 2015 13:05 by kayn.

  • Posts:5
  • kayn
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: Having trouble when multilingual 27 Jan 2015 03:04 #6164

Can you please send me your website url, Super Admin login to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ?

I will check it as soon as I get the information from you.

Thank you!

joomfreak

  • Posts:2028
  • isupport
  • Moderator
  • OFFLINE
  • Karma: 0

Re: Having trouble when multilingual 27 Jan 2015 08:20 #6167

Found the solution here:

www.joomfreak.com/forum/categories/jooml...tion-visibility.html

Thanks and regards,

  • Posts:13
  • m8i5k3e
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 1.01 seconds

joomfreak is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters.
The Joomla logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.